Wat we gaan doen

ontdek-autisme.png

Basistraining Begrip voor autisme

De Autisme Belevingswandeling is vast onderdeel van de basistraining Autisme bij Ontdek Autisdme.Hieronder staat meer uitleg over deze training.

 

Heb je in je dagelijks leven of als professional te maken met mensen met autisme? Denk je dat het contact tussen jou en degene met autisme beter zou kunnen?

Tijdens deze training vergroot je je basiskennis over autisme. Iedere persoon is uniek, dus autisme uit zich ook bij iedereen anders: het kan zelfs bij een persoon variëren met diens leeftijd, per dag en per uur. Tijdens onze trainingen inspireren wij je om aandacht te geven aan het ontwikkelen van talenten en vaardigheden. Wij geloven en ervaren dat je met inzicht, oefening en adequate ondersteuning nieuwe vaardigheden aan kunt leren en kunt veranderen. We zullen dus ook zeker praktisch aan het werk gaan rondom communicatie, dagelijkse interacties, intrinsieke motivatie en balans in jezelf en in relatie tot je omgeving. De diagnose autisme beperkt iemand niet tot het eindpunt van het ontwikkelingsproces, maar vormt het begin van een alternatieve route om verder tot bloei te komen.

De opzet van de dag motiveert je om verder te kijken dan het gedrag, zodat je leert zoeken naar en reageren op de oorzaak. Voor mensen met autisme maakt dat vaak een wereld van verschil. Onder de oppervlakte kunnen zoveel redenen zijn waarom iemand niet in balans is. Door daar aandacht voor te hebben, wordt de kloof tussen mensen mét en mensen zonder autisme een stuk kleiner.

Zo ziet de training Begrip voor Autisme eruit

Na de inleiding krijg je uitleg over de theorie en oefen je hiermee. Daarna doorloop je het Autisme Belevingscircuit. Dit bestaat uit een aantal opdrachten, die je een indruk geven hoe mensen met autisme de wereld ervaren. Na de lunch volgt de Autisme Belevingswandeling, of een andere creatieve en reflecterende activiteit. Daarnaast ga je een aantal verschillende oefeningen uitvoeren en casussen bespreken met heldere opdrachten.  

Aan de hand van de Autisme Belevingswandeling ontdek je aan de hand van de omgeving welke impact autisme zou kunnen hebben. Tijdens de wandeling leer je op een andere manier kijken naar je omgeving en leer je aan de hand van metaforen de denkwijze van de gids met autisme begrijpen. Dat komt inzicht, begrip en communicatie van en met mensen zonder en mensen met autisme ten goede.

Contact

Aut of the Blue

De heer M.R. (Marc) Beek

Eisenhowerlaan 17

3844 AR Harderwijk

Nederland

​​

Tel:  06 - 53395823

 

E-mail:  info@aut-of-the-blue.nl

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon

© 2023  BeeWise