De Autisme Belevingswandeling

op maat

de corona-voorschriften staan ons voorlopig niet toe met meer dan 1 persoon tegelijk te wandelen, Opvolgend zou nog wel kunnen.
ABWeindhoven2.jpg
De Autisme Belevingswandeling op Maat
 • Maximaal 1 deelnemer per wandeling
 • (aansluitend) meerdere malen uitvoerbaar
 • minimaal 95 euro (vrij van BTW, inclusief reiskosten)
 • Maximaal 1 deelnemer per wandeling
 • (aansluitend) meerdere malen uitvoerbaar
 • minimaal 95 euro (vrij van BTW, inclusief reiskosten)
Ontmoeten in de gezonde buitenlucht  

De Autisme Belevingswandeling (ABW) was uitermate geschikt als gezond, inspirerend en leerzaam bedrijfsuitje in de frisse buitenlucht. De ABW werd in september 2020 mede om deze reden volop geboekt door organisaties die zich inzetten voor zorg, onderwijs, werk en welzijn van mensen met autisme.

 

Deelnemers worden op een open, verhalende en verrassende manier getriggerd en aan het denken gezet om anders naar 'die ander' en naar zichzelf te kijken. U kunt kiezen uit twee thema's: natuur (dieren- en plantenwereld) of cultuur (architectuur en geschiedenis). Hierbij zoeken we samen naar een geschikte locatie. Gezocht wordt naar een locatie die centraal in de buurt van de woonlocaties van de deelnemers van uw organisatie ligt en die voldoende elementen bevat om een interessante wandeling rond het gekozen thema te garanderen. Een ABW met het thema natuur is tussen half maart en eind november te boeken, dan is de natuur op z'n mooist. Een ABW met het thema cultuur is het hele jaar door te boeken.  

 

Een wandeling duurt minimaal 45 minuten en maximaal 2 uur. Er kan per wandeling maximaal 1 deelnemer meelopen met een enkele gids. Op dezelfde dag en locatie kunnen zo in totaal maximaal 4 wandelingen georganiseerd worden.    

De Autisme Belevingswandeling was één van de vele workshops op het Symposium van ROC Mondriaan. Er was plaats voor 25 deelnemers, 50 meldden zich aan! Het bleek een unieke en zeer leerzame ervaring voor alle deelnemers. Zelden zulke positieve evaluaties gezien van onze docenten. Wat ze hier hadden geleerd, konden ze een dag later al in de praktijk brengen. Doordat zij bepaald gedrag van studenten nu beter begrijpen, kunnen zij hen gerichter ondersteunen tijdens hun leerproces. Deze wandeling is dus echt een aanrader!    -  Yvonne op de Beek

Het wandelen in de selecte, kleine groep maakt het voor u mogelijk om elke groep zorgvuldig samen te stellen, zodat er aandacht aan de verschillende invalshoeken besteed kan worden: het perspectief van een persoon met autisme, een familielid, begeleider, onderwijzer, zorgverlener, manager en/of beleidsmaker. Of juist een mix van dit alles. Hopelijk is dit snel weer mogelijk.  

 

Indien uw wensen passen binnen de mogelijkheden van Aut of the Blue dan maken we een afspraak waarin locatie, datum, aanvangstijden en kostprijs vastliggen.

Rekenvoorbeelden (vrij van BTW, inclusief reiskosten)

Een enkele Autisme Belevingswandeling voor 95 euro

 • maximaal 1 deelnemer;

 • maximaal 2 uur.

Twee verkorte Autisme Belevingswandelingen voor 150 euro

 • maximaal 2 x 1 deelnemer per keer (2 in totaal); 

 • maximaal 1,5 uur per keer;

 • waartussen een half uur pauze.  

Drie korte Autisme Belevingswandelingen voor 200 euro

 • maximaal 3 x 1 deelnemer per keer (3 in totaal);

 • maximaal 1,25 uur per keer; 

 • eerst een half uur, daarna een kwartier pauze.

Vier kortere Autisme Belevingswandelingen voor 250 euro

 • maximaal 4 x 1 deelnemer per keer (4 in totaal);

 • maximaal 1 uur per keer;

 • eerst een half uur en daarna een kwartier pauze.

Over de exacte vorm en kostprijs kan per e-mail en telefoon worden overlegd.

Informeer naar de mogelijkheden: voor stichtingen en verenigingen is meer mogelijk.

 

Overzicht van de kostenopbouw:

 

De kosten van de Autisme belevingswandeling bestaan uit:

 • Boekingskosten                        25 euro

 • Voorbereidingskosten              50 euro

 • Uitvoeringskosten                     *variabel

 • Reiskosten per OV                    *variabel

 • BTW (0%)                                   (Kleine Ondernemersregeling)

Boekingskosten

De kosten van het maken van reclame, voeren van overleg met potentiële opdrachtgevers, het verwerken van de boeking en het doen van de facturering.

Voorbereidingskosten

Elke Autisme belevingswandeling wordt uniek voorbereid door het bestuderen van Google Earth en Streetview (looprouteplanning) en door deze ter plekke voor te lopen. Hierdoor kent de gids de unieke landschap-, natuur- en cultuurelementen en kan deze passend gebruiken en/of toepassen in het verhaal van de wandeling.

Uitvoeringskosten

De minimale uitvoeringskosten van een enkele wandeling zijn 75 euro. De wandeling kan meer dan eenmaal op dezelfde dag op dezelfde locatie gehouden worden. De (verkorte) wandeling kan tot viermaal toe door dezelfde gids op dezelfde wijze herhaald worden.

Overnachtingskosten

Soms is het nodig om voorafgaande aan het kunnen verzorgen van meerdere wandelingen in de buurt te overnachten. Hiervoor wordt 60 euro (inclusief BTW) aan de uitvoeringskosten toegevoegd. Of dit bij uw boeking van toepassing is, wordt vooraf in de offerte vermeld.

Reiskosten

Meestal reist de gids van Aut of the Blue per trein in combinatie met een vouwfiets.

BTW (0%)

Aut of the Blue is belastingplichtig maar valt door de lagere verdiensten van dit jaar gedurende de maanden van de lockdown onder de Kleine Ondernemersregeling en is momenteel vrijgesteld van BTW: de omzetgerelateerde vrijstelling omzetbelasting (OVOB).