top of page

Privé Autisme Belevingswandeling

De privé Autisme Belevingswandeling
150 euro per wandeling
(maximaal 2 deelnemers)

Wandel anderhalf tot drie uur mee met Marc Beek als gids van de Autisme Belevingswandeling (ABW). Doe dat individueel of samen met een andere persoon die jij hiervoor mag uitnodigen. Er is een natuur- en een cultuurwandeling. Wandel in de lente, zomer en herfst door de natuur in een gebied nabij jouw werk- of woonomgeving. Of wandel in de winter langs de architectuur en geschiedenis van een stedelijke omgeving bij jou in de buurt.  

TIP:  Soms is het mogelijk dat de wandeling betaald wordt door je werkgever uit het budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en/of herstel bij ziekte van personeel. Ook de WMO biedt soms deze mogelijkheid.

Wandelen in de natuur bevordert de werking van het brein. Het zuurstofgehalte is buiten hoger dan binnen, waardoor je beter geconcentreerd kunt nadenken. Tegelijkertijd zorgt de rust en de kleur groen van de natuurlijke omgeving voor een lage akoestische en visuele prikkeling. Ook het ritmisch bewegen van armen en benen heeft op de meeste mensen een rustgevend effect. Deze gunstige voorwaarden gebruiken we om samen op verkenning te gaan.

Het voordeel van de privé ABW is dat de bezwaren die je zou kunnen hebben om in een groep vrijuit te spreken, zijn weggenomen.

Samen op verkenning

We gaan samen een verkenningstocht maken die van buiten naar binnen gaat. Samen kijken we naar de natuur om ons heen. Soms staan we stil bij een plant, een dier of een ander natuurlijk verschijnsel. Dan vertel ik er een verhaal bij die het bijzondere van de natuur verklaart. Soms haal ik er ook de cultuur bij, iets wat de mens van de natuur heeft gemaakt. Maar steeds verbind ik dat wat we zien in de natuur of de cultuur met dat wat we kunnen ervaren rond autisme. Vervolgens maak ik het persoonlijk door te vertellen wat het verhaal specifiek voor mij in het dagelijks leven betekent. Je mag hierover rustig nadenken, je hoeft alleen te reageren op een moment dat jij kiest: het mooie van een belevingswandeling is de stilte, waarin je op een ontspannen manier je gedachten en emoties een nieuwe weg kunt laten vinden. De wandeling is zo een combinatie van bijzondere natuurbeleving, autisme ontdekkingstocht en diversiteitstraining. Je leert de verschillen zien tussen jouw manier van denken, voelen, willen en doen, en dat van de meeste andere mensen.  

Wandelen maakt het mogelijk om flinke stappen te maken.

De privé ABW draagt bij aan de acceptatie van autisme, biedt gereedschap voor een beter dagelijkse leven, helpt je communicatie, versterkt je vertrouwen in eigen kunnen en laat je zelfbewustzijn groeien.

Meer dan een beleving

De individuele Autisme Belevingswandeling bevat naast de inspirerende beleving van een normale ABW ook de mogelijkheid tot persoonlijke reflectie. Marc Beek is dankzij zijn vermogen om te analyseren in staat om je een spiegel voor te houden gebaseerd op meer dan zijn eigen ervaring met autisme. Marc heeft zich verdiept in de bestaande literatuur en volgde verschillende autisme gerelateerde cursussen en trainingen. Dankzij zijn werkzaamheden voor Vanuit Autisme bekeken en Ontdek Autisme en door zijn persoonlijke interesse heeft Marc vele inspirerende mensen mogen ontmoeten waaronder heel diverse mensen met autisme, betrokken zorgverleners, gespecialiseerde onderwijzers en bevlogen onderzoekers. Ook nam Marc deel aan intervisiegroepen van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), de Vereniging Personen uit het Autisme Spectrum (PAS) en GGZ Centraal. 

Mindfulness

De individuele Autisme Belevingswandeling bevat concentratieoefeningen in bewust sensorisch waarnemen. Deze mindfulness-oefeningen hebben de gids van de wandeling persoonlijk zeer geholpen bij het beter leren ontspannen.  

 

Hoe reserveer ik een Privé ABW? 

  1. U stuurt een verzoek voor een bepaalde datum via het contactformulier. Dit formulier staat onderaan deze pagina in het blauwe gedeelte; 

  2. Via de mail laat ik u binnen drie dagen weten of de gewenste datum nog beschikbaar is. Zo nee, dan vraag ik u een andere datum te kiezen. Zo ja, dan maken we via de mail een gedetailleerde afspraak waarin o.a. de exacte startlocatie en startijd worden vastgelegd. 

  3. U krijgt bij wederzijds akkoord het factuur vooraf per mail toegestuurd.  

       Heeft u vragen? Stel die dan bij voorkeur per e-mail  Vragen kan altijd!

 

Portret%202_edited.png
Beekweekend-2015-AV-123_edited.jpg
bottom of page