Privé Autisme Belevingswandeling

De privé Autisme Belevingswandeling

95 euro per wandeling

(maximaal 1 deelnemer gedurende de lockdown, daarna maximaal 2 personen)

Wandel anderhalf tot drie uur mee met Marc Beek als gids van de Autisme Belevingswandeling (ABW). Doe dat individueel of samen met een andere persoon die jij hiervoor mag uitnodigen. Er is een natuur- en een cultuurwandeling. Wandel in de lente, zomer en herfst door de natuur in een gebied nabij jouw werk- of woonomgeving. Of wandel in de winter langs de architectuur van een stedelijke omgeving bij jou in de buurt.  

TIP:  Soms is het mogelijk dat de wandeling betaald wordt door je werkgever uit het budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en/of herstel bij ziekte van personeel. Ook de WMO biedt soms deze mogelijkheid.

Wandelen in de natuur bevordert de werking van het brein. Het zuurstofgehalte is buiten hoger dan binnen, waardoor je beter geconcentreerd kunt nadenken. Tegelijkertijd zorgt de rust en de kleur groen van de natuurlijke omgeving voor een lage akoestische en visuele prikkeling. Ook het ritmisch bewegen van armen en benen heeft op de meeste mensen een rustgevend effect. Deze gunstige voorwaarden gebruiken we om samen op verkenning te gaan.

Het voordeel van de privé ABW is dat de bezwaren die je zou kunnen hebben om in een groep vrijuit te spreken, zijn weggenomen.

Samen op verkenning

We gaan samen een verkenningstocht maken die van buiten naar binnen gaat. Samen kijken we naar de natuur om ons heen. Soms staan we stil bij een plant, een dier of een ander natuurlijk verschijnsel. Dan vertel ik er een verhaal bij die het bijzondere van de natuur verklaart. Soms haal ik er ook de cultuur bij, iets wat de mens van de natuur heeft gemaakt. Maar steeds verbind ik dat wat we zien in de natuur of de cultuur met dat wat we kunnen ervaren rond autisme. Vervolgens maak ik het persoonlijk door te vertellen wat het verhaal specifiek voor mij in het dagelijks leven betekent. Je mag hierover rustig nadenken, je hoeft alleen te reageren wanneer jij dat op dat moment wilt. Het mooie van een belevingswandeling is de stilte, waarin je op een ontspannen manier je gedachten en emoties een nieuwe weg kunt laten vinden. De wandeling is een combinatie van bijzondere natuurbeleving, een autisme ontdekkingstocht en een diversiteitstraining. Je leert verschillen zien in denken, voelen en doen, en deze beter waarderen.

Wandelen maakt het mogelijk om flinke stappen te maken.

De privé ABW draagt bij aan de acceptatie van autisme in je leven, biedt gereedschap voor een betere coping, versterkt je vertrouwen in zelfmanagement en doet je zelfbewustzijn groeien.

Meer dan een beleving

De individuele Autisme Belevingswandeling bevat naast de inspirerende beleving van een normale ABW ook de mogelijkheid tot persoonlijke reflectie. Marc Beek is dankzij zijn vermogen om te analyseren in staat om je een spiegel voor te houden gebaseerd op meer dan zijn eigen ervaring met autisme. Marc heeft zich niet alleen verdiept in de bestaande literatuur, hij volgde verschillende autisme gerelateerde cursussen en trainingen. Hij werkte als ervaringsdeskundig adviseur voor Vanuit Autisme Bekeken en al meer dan vijf jaar als ervaringsdeskundig trainer voor Ontdek Autisme, waarbij hij onder andere het Autisme Belevingscircuit toelicht. Dankzij zijn werkzaamheden en persoonlijke interesse heeft Marc vele inspirerende mensen mogen ontmoeten: zeer diverse mensen met autisme, betrokken zorgverleners, gespecialiseerde  onderwijzers en bevlogen onderzoekers. Ook heeft Marc deelgenomen aan intervisiegroepen van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), de Vereniging Personen uit het Autisme Spectrum (PAS) en GGZ Centraal. 

Mindfulness

De individuele Autisme Belevingswandeling bevat concentratieoefeningen in bewust sensorisch waarnemen. Deze mindfulness-oefeningen hebben de gids van de wandeling persoonlijk zeer geholpen bij het beter leren ontspannen.  

 

Hoe reserveer ik een individuele Autisme Belevingswandeling? 

  1. U stuurt een verzoek voor een bepaalde datum via het contactformulier. Dit formulier staat onderaan deze pagina in het blauwe gedeelte; 

  2. Via de mail laat ik u binnen drie dagen weten of de gewenste datum nog beschikbaar is. Zo nee, dan vraag ik u een andere datum te kiezen. Zo ja, dan maken we via de mail een gedetailleerde afspraak waarin o.a. de exacte startlocatie en startijd worden vastgelegd. 

  3. U krijgt bij wederzijds akkoord het factuur vooraf per mail toegestuurd.  

  4. Bij afmelding per e-mail tot drie dagen van te voren worden geen kosten in rekening gebracht. 

       Heeft u vragen? Stel die dan bij voorkeur per e-mail  Vragen kan altijd!

 

Beekweekend-2015-AV-123_edited.jpg